2012 szeptemberében elkezdődött Hodászon egy speciális képzőművészeti kör kialakítása. Terveink közt szerepelt, hogy fejlesszük a gyermekek készségeit, manuális tudásukat.
A gyerekek nagyon szívesen rajzolnak, festenek és ismernek meg újabb technikákat. A foglalkozásokon azonban nemcsak rajzkészségük, hanem személyiségük, érzelmi intelligenciájuk, sőt beszédkészségük is fejlődik.
A foglalkozások keretében az egyetemes képzőművészeti alkotások megismerésén túl cigány képzőművészek alkotásaival és jellegzetes cigány motívumokkal is megismerkedhetnek a gyerekek. Felfedezhetik az otthonról jól ismert motívumokat, színeket, formákat és lehetőségük nyílik hasonló motívumok tervezésére, felhasználására. Így a kompetenciafejlesztésen keresztül szinte észrevétlenül történik az identitás megerősítése is.
A gyermekek inspirációt gyűjtenek, vetítés, fényképek, albumok nézegetésével és művészettörténeti áttekintést kapnak, valamint megismerkedhetnek a cigány képzőművészet stílusjegyeivel, néhány jelentős alkotót, alkotást kiemelve. Színes, érdekes történetekkel tesszük befogadhatóvá az elméleti ismereteket.
A gyakorlati órákon először egyfajta „ráhangolódás” történik, majd az adott technika ismertetése és egy kötetlen beszélgetés az adott feladathoz kapcsolódóan. Ezt követően kerül sor az alkotásra, reprodukciók, illetve önálló alkotások készítésére.
A foglalkozássorozatot egy kiállítással zárjuk az elkészített képzőművészeti alkotásokból. Meghatározzuk a kiállítás koncepcióját, majd a gyerekekkel közösen válogatjuk ki a kiállításra szánt műveket. Megtervezzük a kiállítóteret, elkészítjük a meghívókat.
Reméljük, hogy a kiállítással sokaknak szerzünk örömöt és nyújtunk inspirációt a tehetségük kibontakoztatásához!

A foglalkozásokat vezeti: Tonté Erzsébet valamint Pányi Natasa

Akadálymentes weboldal

 

- Hírek ESZA

NyelvEsély Partnerintézmény
Szociokulturálisan érzékeny, fenntartható tanulás 

 

Ma 1

Tegnap 35

Héten 1

Hónapban 620

Összesen 44182

Jelenleg 10 vendég és nincs tag online

Copyright © 2016-2017 All Rights Reserved.