Saliga Péter a  Sunshinefm rádió hírigazgatója előadásában felhívta a diákok figyelmet arra, hogy milyen képességek és készségek szükségesek ahhoz, hogy rádiós szakemberré váljon valaki. Hangsúlyozta a helyi információk fontosságát a közösségek összetartozását támogatva.

Az előadás anyaga a linkre kattintva letölthető. (PowerPoint file)

Kiss Andorné Kondás Mária, Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iroda munkatársa tartott előadást a megyei és országos szinten jellemző hiányszakmákról. Előadásában felhívta a diákok figyelmét a duális képzés fontosságára.

A tájékoztató anyaga a linkre kattintva letölthető. (PowerPoint file)

A Baktalórántházán működő Vay Ádám Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tájékoztatója azért is volt fontos a diákok számára, mert olyan szakképzést indít, amivel a diákok helyben is eltudnak helyezkedni a jövőben. Az iskolában működik az Arany János Kollégiumi Program, ami a családoknak nyújt segítséget és támaszt annak érdekében, hogy gyermekük támogató környezetben végezhesse a középiskolát. Zsíros László igazgatóhelyettes előadása, személye igazán elnyerte a diákok szimpátiáját. A jövőben szeretnénk ha a szakképzőiskola kertész növendékei segítenék a Tájház kertjének működését, ennek érdekében együttműködési támogatást tervez a két intézmény.


A szakképző iskola tájékoztató anyaga a linkre kattintva letölthető. (PowerPoint file)

A tájház vendége volt Kácsor Zsolt újságíró.

http://nol.hu/kult/20130605-elet_a_cs_soron

2013. június 5.

Akadálymentes weboldal

 

- Hírek ESZA

NyelvEsély Partnerintézmény
Szociokulturálisan érzékeny, fenntartható tanulás 

 

Ma 11

Tegnap 53

Héten 296

Hónapban 1131

Összesen 47573

Jelenleg 10 vendég és nincs tag online

Copyright © 2016-2017 All Rights Reserved.